At synge kan være en stor drøm, som kan virke uden for rækkevidde, hvis man har skadet sin stemme. Her får du historien om én, som klarede at genvinde sin stemmes kraft til trods for alvorlige udfordringer:

Jeg havde en ung pige i stemmerehabilitering efter et trafikuheld, som havde lammet hendes venstre stemmelæbe, så hun ikke kunne tale. Jeg mødte Astrid, efter hun havde gennemført sin genoptræning hos en talepædagog (audiologopæd). Talestemmen fungerede nu, så hun kunne snakke.

Men stemmen var spinkel, usikker og kraftesløs, og sangstemmen voldte store kvaler. Det var hun ked af, for hun var en musikglad pige med en masse på hjerte.

Astrid fortæller: 
“Jeg gik til sang og stemmerehabilitering hos Natashia én gang om ugen i et halvt år i 2016. Vi fokuserede meget på støtte og afspænding i forhold til sang, hvilket hjalp mig godt på vej til en stærkere stemme. Nu går jeg på en musikefterskole med sang som mit hovedinstrument og gør stadig brug af den viden og de øvelser hun gav mig.” (Astrid, 16 år)

Denne histore er én af de fineste, jeg har oplevet. Den indkapsler på mange måder, hvorfor det er så utroligt meningsfyldt for mig at arbejde med sangundervisning og stemmerehabilitering.

Jeg er så utrolig taknemmelig (og stolt) over at have fået lov til at sende en ung pige ud i livet med sangstemmen som sin kompagnon.